Elida предизвиква усещане за топлина, спокойстие и уют.

Elida Homes е жилищна сграда в близост до природен парк „Витоша“, която се намира в едно от най-престижните и перспективни места в квартал Младост 4, до Бизнес Парк София и южната дъга на околовръстното шосе. Районът предлага богата транспортна мрежа, която я прави една от най-добре свързаните части на града - чрез метростанция „Бизнес парк“ и няколко автобусни линии на градския транспорт на пешеходни разстояния.

Локацията осигурява бързи и лесни връзки с ключови пътни артерии като софийски околовръстен път. В района около сградата има множество търговски и развлекателни обекти, хипермаркети LIDL и KAUFLAND, детски градини, училища, заведения, спортни комплекси и паркови пространства с детски площадки, което прави местоположението много удобно за живеене.

Пешеходният достъп до нея се осъществява от запад, от ул. „Проф. Александър Танев“. Автомобилният подход е от юг по изграден тупик, откъдето е и рампата за достъп към подземните гаражи. Подходът към паркоместата на ниво терен се осъществява в рамките на имота от прилежащата улица.

Добре
дошъл в
твоят нов
дом.

ELIDA отговаря на изискванията за достъпна среда и съвременния начин на живот и гарантира комфорт на обитаването.

Модерни
пространства и
функционални апартаменти

Allegra е тук за да ви създаде комфорт и спокойствие в дома.

Степен на завършеност

Конструкция и фасада

Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонна, скелетно-безгредова. Основите са решени с обща фундаментна плоча. Противоземетръсните шайби са съобразени с основното разпределение на етажите. Външните стени ще се изпълняват от керамични тухли с дебелина 25см, на места стените ще са стоманобетонни с дебелина 25см. Вътрешните стени, между отделните апартаменти, ще бъдат от тухлен зид с дебелина 25см, а вътрешните преградни стени от тухлен зид с дебелина 12см.

Външната дограма ще бъде алуминиева с прекъснат термомост, с троен стъклопакет. Парапетите по сградата (балкони, лоджии и тераси) са предвидени да бъдат с плътен борд 50см и ажурна част от метални профили с височина 1,05 м от готов под.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонна, скелетно-безгредова.


• Тухли: Wienerberger Porotherm 25 - най-високия им клас (и най-скъпия);
• Фасадата е пълен пакет на Baumit с мазилка и декоративни елементи, в комбинация с окачена фасада от HPL;
• Топлоизолация: за нуждите на сградата по проект са заложени 12 см, която е към пакета на Baumit;
• Хидроизолация: полагат се 3 слоя висок клас битумна хидроизолация по 4,5 мм е всеки слой, които в комбинация с битумен грунд целия слой изолация достига 1,5 см;
• Дограма – ЕТЕМ ЕW70 алуминиева с прекъснат термо мост, графитен цвят по RAL, стилна и оптимална за добра шумо и топлоизолация, съобразена със съвременните модерни изисквания;
• Врати - висок клас модерни блиндирани врати;
• Парапетите по сградата (балкони, лоджии и тераси) са предвидени да бъдат с плътен борд 50 см и ажурна част от метални профили с височина 1,05 м от готов под;
• Общи части – настилка от естествен камък/гранит, с висока издръжливост и стилен завършек;
• Стълбищно осветление по архитектурен проект ще е LED;
• Асансьор Оrona, испански, тих и комфортен, до 8 души е предвиден, като стила му е индивидуално подбран;
• Сградата ще е с ТЕЦ, ще бъдат монтирани радиатори във всяко жилище при издаването на обектите;
• Външните връзки към обекта, като ток и вода, вече са прекарани и осигурени;
• Вътрешна мазилка - BAUMIT вътрешни мазилки и замазки. Материалите за помещенията са съобразени с всички европейски норми за поддържане на една здравословна среда за бъдещите обитатели, не допускайки влажност извън диапазона 40%-60%, извън които се създават условия за развитие на нездравословна среда от микроорганизми мухъл и плесен.

Oбщи части

Настилката на стълбищата, етажните площадки и фоайетата се изпълнява от гранитогрес и естествени настилки. Стените и таваните са  измазани и шпакловани, боядисани с латекс. На стълбищните рамена е предвиден  парапет по архитектурен детайл. Стълбищно осветление по архитектурен проект ще е LED. Асансьорната уредба ще отговаря на всички европейски норми, стилна и комфротна, с изключително тих механизъм на работа. Предвидени са стилни метални, прахово боядисани пощенски кутии за всеки апартамент, кореспондиращи със стила на входните врати, която ще е с електрическа брава свързана  с домофонната  уредба и ще позволява достъп единствено с чип.

Апартаменти

Подовото покритие на апартаментите е на  замазка. Стените и тавани са изпълнение с машинна гипсова мазилка. Монтирани проводници, съгласно проекта до конзолите на контактите и лампените излази, монтирани ключове и контакти. Инсталации за интернет и телевизия. Климатиците се предвиждат само за дневните помещения на отделните апартаменти. Доставката и избора на климатиците е за сметка на cобственика.

ВИК инсталации

Предвижда се изпълнението на разклонена сградна водопроводна инсталация с долно разпределение в сутерен на кота -3,15. Инсталацията включва  главна хоризонтална водопроводна мрежа (ХВМ), вертикални водопроводни клонове (ВВК) и етажна разпределителна инсталация. Главната хоризонтални водопроводна мрежа и вертикалните клонове за студена вода ще се изпълнят от тръби и фасонни части система от полипропилен ППР PN10.

Главната хоризонтални водопроводна мрежа и вертикалните клонове за гореща и циркулационна вода ще се изпълнят от тръби и фасонни части система от полипропилен ППР Stabi PN20. Етажните разпределителни инсталации за студена и топла вода ще се изпълняват от тръби и фасонни части система от PeX с прес фитинги.

Вентилация и Климатизация

Предвидена е смукателна вентилационна инсталация състояща се въздуховодна мрежа от метални спиро въздуховоди, битови вентилатори с автоматична жалузийна решетка за всяко помещение, които се включват отделно от осветлението. Отработения въздух ще се изхвърля на покрива през вентилационни шапки.

За санитарните възли е проектирана смукателна вентилационна система състояща се от осов вентилатор, влагозащитен.  Заустване на кухненските абсорбатори се предвижда в съответната шахта на всеки кухненски бокс.

За климатизиране на жилищната част на сградата се предвижда подготовка и изпълнение на разводка от медни тръби за монтиране на климатици .

Отопление

Сградата е топлозахранена от ТЕЦ. Топлоносителят се осигурява от абонатна станция. За отопление на жилищната част на сградата се предвижда изграждане на водна отоплителна инсталация с температура на топлоносителя 60-40 градуса. За всеки един от апартаментите е предвидено колекторно табло изнесено в общи части в коридора като в тях са монтирани и индивидуални топломери с дистанционно отчитане. Всички отоплителни тела са радиатори и лири, като са оборудвани с термостатични вентили на подаваща линия и секретни вентили на връщаща линия.

Вертикална планировка и декоративни външни настилки

Подбраните растителни видове са съобразно екологичните условия на района и изложението на терена. Включени са такива с интересна листна маса или с изявен хабитус, в комбинация с “изчистени” като текстура видове за получаване на балансиран ефект от озеленяването.

За визуално „отделяне” от прилежащи площи е предложено вертикално озеленяване /частично/ по огради, като са редувани различни видове. За всички пешеходни зони е предпочетена „твърда“ настилка от бетонни плочи. В зоната за отдих е предвидена каучуковата настилка

Нашият екип

q
Darrell Berges

owner

q
Merrin Dardenne

architect

q
Ivet Houze

architect assistant

Пишете ни

    Контакти

    📍гр. София, ул. „Хайдушка гора“ №38, ет.4
    ✆ 02 915 60 70 / 0889 525 198
    ✉ office@megatours1.com